Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 23, 2023
Behandelcentrum-Jan-Pieter-Heije-header

Behandelcentrum Jan Pieter Heije officieel geopend

Behandelcentrum Jan Pieter Heije is nu ook officieel geopend! Het centrum was al sinds 1 januari van dit jaar operationeel, maar moest nog verbouwd worden. Nu de ontvangstruimte helemaal opgeknapt is, stond niets het lintknippen meer in de weg. Het Multimediateam was erbij. 

Het behandelcentrum is een plek waar kinderen en jongeren (van 4 tot 23 jaar) terecht kunnen voor specialistische diagnostiek en behandeling bij complexe multi-problematiek. Het behandelcentrum is er voor jongeren die verblijven bij de Pluryn-locatie in Oosterbeek, maar ook voor kinderen en jongeren met specialistische vragen uit de regio Centraal Gelderland die nog thuis, of in een pleeg- of gezinshuis verblijven.

Meer informatie
Wil je meer over de mogelijkheden weten? Het Behandelcentrum is telefonisch bereikbaar via 088 - 779 28 90. Je kunt ook contact opnemen met het klantenbureau van Pluryn: tel. 088-7795000 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

 

Bekijk de Nieuwsflits

Leren praten over hersenletsel

Leren praten over je hersenletsel; Dat is waar deelnemers van de module 'Mijn Ervaringsverhaal NAH' in het kort mee aan de slag gaan. Mijn Ervaringsverhaal NAH is een programma van Pluryn waarin mensen niet-aangeboren hersenletsel leren hun ervaringsverhaal te schrijven en te delen. In deze podcast vertellen Theo en Heleen over hun ervaring met het programma en hoor je ook Patrick Giebels, die als begeleider bij het programma betrokken is.

Wil je meer weten over behandeling bij niet-aangeboren hersenletsel. Kijk op www.pluryn.nl/nah.

Beluister de podcast
Buurtmarkt-Beers-vierkant

Voorproeven in Beers

Buurtbewoners uit Beers zijn blij. Het Brabantse dorp krijgt eindelijk weer een supermarkt. Binnenkort opent de Buurtmarkt daar zijn tweede vestiging: Een klein winkeltje met lokale producten en natuurlijk heerlijk brood uit eigen bakkerij. Onlangs gingen de deuren al even open om alvast voor te proeven. Het Multimediateam was erbij.

Bekijk de Nieuwsflits

Onderzoek naar ‘slimme inco's’ bij De Winckelsteegh in volle gang

Pluryn is één van de zes organisaties die medewerking verleent aan een pilotstudie naar slim incontinentiemateriaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Dertien bewoners van Merelplein en de Meldbank bij De Winckelsteegh doen mee aan het onderzoek. Slim incontinentiemateriaal kan bijdragen aan een betere zorg voor cliënten en tevens de zorgmedewerkers ontlasten.

De eerste fase van het onderzoek is inmiddels achter de rug. Daarbij onderzocht Academy Het Dorp, initiatiefnemer van de pilotstudie, het gebruik van het reguliere continentiemateriaal bij cliënten. In de tweede fase van het onderzoek, die net is gestart, draagt dezelfde groep cliënten ‘slimme inco's’. Een slimme inco heeft een sensor die registreert hoeveel urine er in het materiaal zit. Als het incontinentiemateriaal verzadigd is, krijgt de medewerker een signaal op de smartphone.

Slimme-inco

Toewerken naar meer zelfstandigheid bij Haegendahl

Verdeeld over twee kanten biedt buitenhuis Haegendahl, een periferiegroep van Pluryn-locatie Jan Pieter Heije, plek aan 14 jongeren met een licht verstandelijke beperking en ontwikkelings- en gedragsproblemen. Haegendahl richt zich binnen de LVB- doelgroep vooral op jongeren met ASS en hechtingsproblematiek. 

De jongeren (tussen de 15 en 21 jaar) werken met een individueel behandelplan aan hun ontwikkeldoelen. Voor een traject bij Haegendahl wordt een zekere mate van inzet en zelfstandigheid van de jongere verwacht. Bovendien is een duidelijk behandelperspectief vereist. Uitgangspunt hierbij is dat zij zich in een veilige en genormaliseerde omgeving kunnen handhaven en ontwikkelen tot een zo groot mogelijke zelfstandigheid. De problematiek kenmerkt zich voornamelijk in ASS, ADHD en hechtingsproblematiek, waarbij stabilisering een voorwaarde is voor terugkeer naar de eigen gemeente of doorstroom naar een andere woonvorm. Er kan geen sprake zijn van stelselmatig fysiek geweld. Ook kan verslavingsproblematiek niet de hoofdvraag voor behandeling zijn.

Neem contact op met het klantenbureau voor meer informatie en plaatsingsmogelijkheden, tel. 088 - 779 50 00 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Ga voor een uitdagende baan!

 

Bekijk onze vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer info

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.